Praleisti ir eiti į turinį

Tarptautinis skandalas. V.Radžvilo sąrašo parėmimo puslapis feisbuke užblokuotas, kitų – laisvai prieinami

Algimantas Rusteika
Kauno forumas

 

Nuoroda į V.Radžvilo visuomeninio komiteto rinkimuose į Europos Parlamentą pasirašymo puslapį visame facebook’e ką tik užblokuota: https://www.rinkejopuslapis.lt/kandidatu-sarasu-iskelimo-paremimas44/-/pasirasymas/40670

Pabandykit ją paskelbti savo facebook’o paskyroje, messenger’io žinutėje ar net komentare – blokuoja iškart. Visų kitų – veikia laisvai, konservatorių – taip pat.

Sistema ne šiaip nenori, o bijo Vytauto Radžvilo kaip velnias kryžiaus. Nes jei bus surinkti parašai ir išeita į debatus LRT, oponentams neliks jokių šansų – iš jų liks tik skutai.

Tai jau tarptautinis skandalas. Ir veikia ne Peterburgo troliai, o mūsų tarnybos. Vienos politinės jėgos sklaida rinkiminės kampanijos metu išimama iš pasaulinio tinklo, kitų – paliekama.

Tai tarptautinės korporacijos kišimasis į suverenios valstybės vidaus reikalus ir rinkiminį procesą, absoliučiai nesuderinamas su pamatiniais demokratijos principais ir pačios korporacijos skelbiamais “bendruomenės“ standartais.

Turėtų susidomėti teisėsauga, VRK kreiptis į FB administraciją, nes tai pažeidžia nacionalinius įstatymus ir tarptautines konvencijas.

Pasikartosiu – tai tarptautinis skandalas. Blokuojami Lietuvos Respublikos valstybinės rinkiminės komisijos, rinkimų į Europos Parlamentą puslapiai.

Atspėkit iš 3 kartų – ar kas nors reaguos?

PAPILDYMAS 2019-03-28 8:56

Mūsų valdžios reakcijos nebuvo. Buvo žmonių, pilietinių organizacijų reakcija. Visą naktį rašyti skundai facebook’o administracijai.
Šį rytą nuoroda pasauliniame tinkle atblokuota. Solidarumas yra jėga.
Tačiau atblokuota TIK NUORODA.
Visi šimtų žmonių įrašai ir komentarai, kuriuose nuoroda buvo įdėta iki blokavimo, ištrinti ir neatblokuoti, jie tiesiog dingo iš tinklo. Ir niekas, matyt, jų nesirengia atblokuoti.
Vieno iš kandidatų oponentams politiškai nepriimtinų pažiūrų sklaida rinkimų kampanijos metu pašalinta iš viešosios erdvės, kitų – ne.
Pažeidimas tęsiasi, nes jo pasekmės liko. Kaip liko ir klausimas teisėsaugai, kas dėl įstatymo pažeidimo kaltas.

Komentarų: 1 »

Parašykite komentarą