Praleisti ir eiti į turinį

Algimantas Rusteika. Kas bandė organizuoti riaušes?

Ak, kaip jie stengėsi, kad tik būtų riaušės, kad tik būtų galima pagaliau vienu smūgiu nušluoti viską. Pajėgos ir kovinė technika iš visos šalies, na, tik kibirkštėlės, pleeaaase, tik vieno puolančio, please. Nepavyko…

Net akmenų maišus pristatė ir paslaugiai sudėjo, kur reikia. Kaip čia atsitiko, po galais, kas kaltas, kad niekam jų neprireikė? Akmenys sunkūs, reikėjo iš anksto surinkti, atvežti ir atnešti.

Policija griežtai tikrino moterų rankines ir vaikinų kuprines. Bet nei per naktį prospekte patruliavę, nei dieną plūste užplūdę prospektą tvarkos saugotojai nei akmenis atvežant, nei esant nepastebėjo, nors buvo apmokyti, instruktuoti ir tikrai nėra kvaili.

Centriniame šalies prospekte saugos ir stebėjimo kamerų pakanka. Jų yra praktiškai kiekvienoje parduotuvėj ir kavinėje, viena iš jų visada nukreipta į įėjimą ir gatvę.

Tereikia peržiūrėti įrašus ir sužinosi, kas, kada ir kaip atgabeno akmenis.Tada paimti, gerai papurtyti ir žinosi, kas užsakė ir kas yra tikrasis riaušių organizatorius.

Dabar atspėkit iš trijų kartų, ar tai kas nors darys? Ir atsakykit sau, kam riaušės naudingos, kas jų norėjo, iš anksto reklamavo ir organizavo?

Parašykite komentarą