Praleisti ir eiti į turinį

Aš – sūnaus su lytine disforija motina. Štai mano žinia išrinktiems pareigūnams

Crystal

Crystal yra motinos, kuri tapo savo sūnaus ir vaikų bei jaunuolių gynėja nuo fizinės ir psichologinės žalos, kuri yra daroma „translytės“ ideologijos vardu, pseudonimas. Ji yra www.NewJerseyMama.net blogerė.

_____________________________

Žiūrėdama žinias ir matydama vis daugiau ir daugiau valstijų, svarstančių įstatymus uždrausti gydytojams naudoti hormonus ir atlikti chirurgines operacijas vaikams ir jaunuoliams, kurie kovoja, kad patogiai jaustųsi savo kūnuose, negaliu susilaikyti negalvodama apie savo sūnaus kovą.

19 metų mano sūnus pareiškė identifikuojąs save moterimi, nepaisant to, kad iki tol nebuvo rodęs jokių lytinės disforijos ženklų. Nors ir nesupratau, kas vyksta, pripažinau jo diskomfortą. Išties, niekas neskaudina tėvų labiau nei tai, kad tavo vaikas jaučiasi nuskriaustas.

Vis dėlto, tuomet kai aš prisiėmiau atsakomybę ištirti visus pasirinkimus, kad užtikrinti jo geriausią ilgalaikę sveikatą, jis užsispyrė siekti lyties keitimo. Pradėjau terapeutų teirautis informacijos apie priežiūros vaikams, kurie, kaip mano sūnus, kovoja su lytine disforija, galimybes.

Laikas nuo laiko terapeutas man vis kartodavo, kad vienintelė alternatyva lyties keitimui yra savižudybė – nepaisant to fakto, kad cheminės ir chirurginės lyties keitimo procedūros nepasirodė palengvinančios mintis apie savižudybę. Faktiškai net ir po chirurginės operacijos translyčiai asmenys yra 19 kartų labiau linkę žudytis nei jų bendraamžiai iš palyginamosios grupės.

Laikas nuo laiko aš būdavau nustebinta dėl jų atsainaus požiūrio į ilgalaikę mano sūnaus sveikatą. Nepaisant to, ką sakytų aktyvistai, brandos blokatorių ir hormonų poveikis yra negrįžtamas. Jie ne vien paskatina sterilizaciją, bet prisideda ir prie kitų sveikatos problemų – tokių kaip kaulų tankio sumažėjimas ar širdies ir kraujagyslių ligos.

Ir vis laikas nuo laiko mokyklos vadovybė, gydytojai bei aktyvistai elgėsi su manimi kaip su „prieše“, nes nenorėjau palaikyti sūnaus sterilizacijos ir žalojimo. Sūnaus mokykla laikė mane nežinioje. Kol kalbėjausi su terapeutais, net nepranešęs man sūnaus kolegijos gydytojas išrašė jam estradiolo – estrogeno hormono, kuris padeda biologiniams vyrams atrodyti labiau moteriškai. Sužinojau tik po šešių mėnesių po šio įvykio.

Nesuskaičiuojamas skaičius tokių tėvų kaip aš, tėvų, kurie paprasčiausiai trokšta saugoti savo vaikų sveikatą, buvo mokyklos vadovybės ir personalo laikomi nežinioje bei translyčių aktyvistų gąsdinami laikytis tyliai.

Šiandien 20 valstijų bei Kolumbijos apygarda yra priėmę įstatymus, kurie neleidžia vaikams, kenčiantiems nuo lytinės disforijos, įgyti sąžiningo bei subalansuoto medicininio įvertinimo.

Kai mano namų valstijos – Niu Džersio gubernatorius Chris Christie pasirašė A 3371 įstatymo projektą 2013 m., jis amžiams pakeitė mūsų gyvenimus. Valstijos atstovai uždraudė licencijuotiems profesionalams kalbėti tokiems pacientams kaip mano sūnus apie „lyties tapatybę“ ar „lyties išraišką“. Dabar Niu Džersyje leidžiama kalbėti tik apie „lyties keitimą“ jaunimui ir vaikams.

„Lyties keitimo“ procedūros yra žiaurios ir barbariškos. Vaikams duodami brandos blokatoriai ir priešingos lyties hormonai. Mergaitėms ir merginoms išrašomas testosteronas ir pašalinamos krūtys. Berniukams ir vaikinams išrašomas estrogenas ir atliekama genitalijų „apatinė chirurgija“.

Lyties pakeitimas į priešingą biologiškai yra neįmanomas. Priešingos lyties hormonai ir chirurginės operacijos gali pakeisti asmens išvaizdą, bet jie negali pakeisti asmens lyties.

Vaikams ir jaunuoliams, kovojantiems su savo lyties identitetu, turėtų būti leista aptarinėti „kodėl“ jie nepatogiai jaučiasi savo kūne. Turėtų būti užduodami klausimai apie tai, kodėl jie jaučia, kad jų gyvenimai pagerės po lyties pakeitimo. Neegzistuoja jokių ilgalaikių tyrimų, kurie parodytų lyties keitimo naudą bei atskleistų hormonų sukeliamus pašalinius efektus. Maisto ir Vaistų Administracija nėra patvirtinusi hormonų terapijos. Vaikams reikia pasirinkimų, ne hormonų ir operacijų.

Lytinę disforiją lydi tokios problemos kaip autizmas, kurioms suprasti dauguma konsultantų neskiria laiko. Betgi vien tik „lyties patvirtinimo“ požiūris tokiose valstijose kaip Niu Džersis teskatina mūsų vaikus ir jaunuolius rinktis lyties keitimą. Mes žymiai geriau pasitarnautume savo vaikams, suteikdami jiems tinkamus psichologinius įvertinimus apie tai, dėl ko jie jaučia nerimą savo tikruose kūnuose.

Savo kūno priėmimas – tai ne konversijos terapija. Savo jausmų aptarimas – tai ne konversijos terapija. Mūsų išrinktieji pareigūnai turėtų išgirsti tokius tėvus kaip mes ir jiems reikėtų įsiklausyti.

____________________

Šaltinis: The Daily Signal https://www.dailysignal.com/2021/05/27/i-am-a-mother-to-a-son-with-gender-dysphoria-here-is-my-message-to-elected-officials/?inf_contact_key=cf0688958e04d41ebdca4e3ed37e6d22b7af0999dac2af6212784c39e05d2aef

Parengė TOMAS SENŪTA

Komentarų: 1 »

  1. Matomai toks ir yra tikslas….mažinti gimstamumą ir žmonių skaičių!!! Čia tik vienas iš budų – uždrausti teikti protinga pagalbą. Vat mums it demokratija!!!! Bet kuo jaustis leidžiama, o pagalbos gauti ir suteikti ne. Visur melas

    Patinka

Parašykite komentarą